Martin Chudý
Spustil som nový web a nový blog.
Spustil som nový web a nový blog. Ak chcete čítať moje najnovšie články, prejdite na môj nový blog.
Martin Chudý je profesionálny športovec (futbalista), konzultant pre optimálne zdravie a výživu, spisovateľ, bloger, kaviarničkár, aktivista, rečník, podnikateľ a vizionár.Viac ako 13 rokov (od 2006) sa aktívne zaujíma o oblasti zdravia, výživy, osobnostného rozvoja a podnikania.Martin pomáha ľuďom optimalizovať výživu, aby zlepšili svoje zdravie a vyhli sa chronickým zdravotným problémom.Martin tiež pomáha ľuďom objaviť ich “skryté“ zdroje a vďaka tomu využiť ich potenciál a dosiahnuť život podľa svojich predstáv.Viac o Martinovi:https://www.martinchudy.sk/o-mne/Kontakt:FB: https://www.facebook.com/www.martinchudy.skWEB: https://www.martinchudy.sk/ Instagram: https://www.instagram.com/martin_chudy/ Zoznam autorových rubrík: Metabolická flexibilita, Voda a tekutiny, Zdravie, 11 krokov ku zdraviu, Úspech, Recepty, Zdravie zvierat, Štíhla postava
Spustil som nový web a nový blog. Ak chcete čítať moje najnovšie články, prejdite na môj nový blog.
Akú vodu by ste mali piť? Z vodovodu, filtrovanú, balenú, pramenitú alebo minerálnu? Na výber je toho dosť a výrobcovia či predajcovia sa predháňajú v obhajovaní svojich produktov. Komu teda veriť? Viac v článku...
V roku 2008 malo podľa odhadov približne 978 miliónov ľudí vo svete tzv. hypertenziu, ktorú väčšina ľudí pozná pod názvom vysoký krvný tlak. Len v USA trpí týmto problémom okolo 85 miliónov ľudí, čo je každý tretí dospelý človek.
Nedávno som uverejnil 2 články o omega tukoch a odporučil vám prijímať 1 - 2 g omega-3 tukov denne, najmä v podobe EPA a DHA. Otázka je, či je vhodné ich prijímať z rybieho oleja?
Patríte medzi ľudí, ktorí podceňujú pravidelný pitný režim a neviete koľko tekutín by ste mali prijímať? Alebo si naň naopak dávate pozor, ale ste zmätený, ktoré tekutiny sú pre vás optimálne? Čítajte ďalej...
V mojom prvom článku o omega-3 a omega-6 tukoch ste sa dozvedeli ich vplyv na organizmus a dôvody, prečo by ste mali zvýšiť príjem omega-3 tukov z rýb.
Už viac ako 50 rokov nám odporúčajú konzumovať rastlinné tuky a margaríny s vysokým obsahom omega-6 tukov pre zníženie cholesterolu.
Voda predstavuje základ nášho života. Viac ako 60% hmotnosti ľudského tela tvorí voda a tá je pre nás dôležitejšia než jedlo, ktoré konzumujeme.
Vo svete ich poznáme pod skratkou GMO a aj keď mnohým ľuďom naskakuje husia koža pri tomto slove, sami nevedia čo znamená. GMO je skratka pre geneticky modifikované organizmy. Ako nás môžu ovplyvniť tieto génové manipulácie?
Túto pravdu ste už počuli možno stokrát a pravdepodobne vám ju hovorili ešte vaši rodičia, alebo možno ešte aj vaši starí rodičia. Ste však skutočne to, čo jete?
Ako by mala vyzerať optimálna výživa pre vegetariánov? Na čo by si mali dať vegetariáni pozor? Akých chýb sa mnohí vegetariáni dopúšťajú? Tri veci, ktoré by mal každý vegetarián vedieť...
Historicky prvý fitness podcast v slovenskom éteri je na svete a mal som veľkú česť byť jeho prvým hosťom. Biohacker Adam Gandžala ma pozval do svojho nového projektu, v ktorom vám bude prinášať cenné informácie od slovenských odborníkov...
Prichádza čas dovoleniek a s ním spojeného opaľovania. „Experti“ odporúčajú chrániť sa pred slnkom pomocou opaľovacích krémov a vyhýbať sa slnku v poludňajších hodinách. Je to však ideálne riešenie pre vaše zdravie a pokožku?
Len pred 11 000 rokmi sa na Blízkom východe ľudia začali stávať poľnohospodármi a v Európe táto obrovská genetická zmena začala len pred 8 500 rokmi. Z pohľadu asi 7 miliónovej evolúcie človeka je to len ihla v kope sena. Stačila však táto ihla na to, aby tak pevne zašila naše gény, že tie sa stihli prispôsobiť novým potravinám farmárov?
Je človek bylinožravec alebo mäsožravec? Táto otázka sa pomerne často rieši na rôznych blogoch, najmä vegetariánmi a vegánmi (nič proti vám), ktorí ponúkajú niekoľko "dôkazov", že sme skôr bylinožravce???
Maslo či margarín? Túto otázku si kladú mnohí ľudia asi už od konca 19.storočia, kedy vznikol prvý margarín. Skúsenosti nazbierané v priebehu dlhých rokov našťastie zodpovedali túto otázku. A nielen tie, ale aj samotná veda, ktorú poukazuje na nebezpečenstvo konzumácie margarínov, ktoré sú až príliš bohatým zdrojom polynenasýtených mastných kyselín, najmä omega 6 mastných kyselín. Výrobcovia margarínov však vo svojich reklamách tvrdia niečo iné, ako je to možné?
Nenechajte sa viac klamať záujmovými skupinami, ktoré sa Vám snažia nanútiť ich spôsob, akým by ste si mali vyberať potraviny do Vášho nákupného košíka. A Vy o niekoľko rokov skončíte prinajlepšom v ordinácii svojho lekára, ktorý